torsdag, maj 04, 2006

Testat: Brun utan sol

Har blivit ett riktigt BUS-fan! Aldrig har jag sett så frisk ut så tidigt på våren. Och det helt utan rädsla för hemska rynkor som konsekvens...

Det revolutionerande är årets nyhet: brun utan sol med gradvis effekt. Med andra ord kan man smörja in sig själv, utan större risk för missöden i form av fläckar och skarpa kanter.

Har testat några nu... mycket olika personlighet har de!

Från vänster:

Dove Summer Glow Body Lotion, Fair to Normal Skin - Ger ganska lite färg, lite svår att smörja ut jämnt, torkar lite för snabbt, men ger ett okej resultat. Luktar okej, får lite BUS-lukt när den aktiveras men den duschar man bort. 250 ml, cirka 50kr.

L'Oreal NutriBronze Body Lotion 24h, Progressive Tan, Fair Skin - Ger lite mer färg än Dove, möjligtvis lite väl gul i tonen men ändå helt okej. Lätt att få ut jämnt, även på sin egen rygg (mycket bra!), glider ut smidigt och torkar inte för snabbt. Fräsch, god doft men lite BUS-lukt på slutet som försvinner med en dusch. 200 ml, cirka 75kr.

Clinique self-sun body, quick bronze tinted self-tanner mousse. "Vanlig" BUS. Svårast att få ut jämnt, moussen tappar snabbt konsistensen och rinner iväg. "Biter" fast lite i huden. Den är dock som tur är färgad så man ser om det blivit ojämnt och jobbar man lite går det att få till, dock inte utan assistans. Ger ganska mycket - men ändå naturlig - färg i en fin solbrun ton. Luktar väldigt svagt först men ganska mycket BUS när den aktiveras. Inköpt i fjol, håller fortfarande. 150ml, minns ej priset, kanske 300kr.

Clarins Liquid Bronze Self Tanning for Face and Décolleté. Lätt att få ut jämnt, doftar väldigt gott först och inget särskilt sen vad jag kan känna (har dock bara provat den i ansiktet och det är ju lite svårt att lukta på sitt eget...). Ger väldigt lite färg, men med upprepad användning borde den gå bra att bygga på till en snygg "bränna". 125 ml, 240kr om jag inte minns fel.

Jag har även provat Diors BUS för ansiktet, superbra, ger lagom lite färg, synligt brunare med en applikation men svag nog för att undvika större missöden, och en BUS för kroppen från Body Shop som gav för mycket färg åt gången, luktade förfärligt mycket BUS och inte var färgad, farligt... men den köpte jag för två år sen, de har säkert förbättrat den nu.

Blir nog en del fuskande för min del framöver. Både av rädsla för onödiga rynkor och (mest) som ljushylt blondin för otäck hudcancer... ska bara sola för att det är skönt hädanefter! Färgen kan man ju fixa i alla fall.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul med testade. Brukade använda dove förut men fuskar numera.

fredag 5 maj 2006 kl. 02:06:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

Kan tipsa om Garniers multiposition spray för kroppen (naturlig men synlig effekt som gàr fint att "bygga pà"). För ansiktet gillar jag L300 brun utan sol (Apoteket) och Nuskin sunless tanner (www.nuskin.com). Nuskin gàr in i huden mycket snabbare än L300, men är kràngligare att fà tag pà.

fredag 5 maj 2006 kl. 09:31:00 CEST  
Blogger Peter said...

Du är rolig! Och ja, eftersom jag har sett dig så kan jag ju säga att dom funkar alldeles utmärkt. ;)

fredag 5 maj 2006 kl. 12:05:00 CEST  
Blogger Karin said...

Modeamatören: Fuskar med fusket? ;-)

lilly bird: tack för tips! Ett par av dem börjar ta slut, snart dags att prova nya.

Bob Lee: Tackar tackar :-)!
Ska ut i riktiga solen nu!

fredag 5 maj 2006 kl. 12:15:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

Håller verkligen med dig om att bus är stort iår! Vet inte hur mycket Dove jag använt sedan i vintras :) Fancy Desire

lördag 6 maj 2006 kl. 09:15:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

Comment

måndag 11 december 2006 kl. 22:39:00 CET  
Anonymous Anonym said...

Moisture Tanned från esunless ger en lätt brun utan sol effekt, med ginseng extract, jojoba seed oil och mango seed oil som ingredienser. Passar för både ansikte och kropp. Lättflytande också, så enkel att få jämn! Positiv: den bästa som jag har provat. Negativ: 159kr så lite dyrare än t.ex Dove.

tisdag 26 december 2006 kl. 18:29:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home