måndag, augusti 07, 2006

"Trend" storlek 0

Nä, nu kan jag inte låta bli att reagera...
Expresseni London har varit på besök på Top Shops avdelning med kläder i "petita" storlekar och förfasade sig i veckan över den "nya trenden" att vuxna kvinnor "ska vara" små och smala: "Nu är det stort hår, beniga kroppar och tennisbollar till bröst som gäller".
Som om det bara är anorektiker på 1.70 och uppåt som behöver små klädstorlekar! Som om alla vuxna som blivit vuxna utan att bli mulliga är bantningsoffer med sjuka ideal!
Vissa människor är tjockare, andra smalare, vissa är längre, andra kortare.
Vi som är kortare och smalare behöver mindre storlekar än de som är längre och tjockare. Helt enkelt. Utan att banta. Även när vi är vuxna.
Och vadå "tennisbollar till bröst".
Vad menar de med det? Ska alla som är födda med mindre än c-kupa springa och operera sig för att inte se för småbystade ut? Jag fattar ingenting.
Och varför är det så okej att skriva "benig" om någon som är väl smal, men inte okej att skriva "fläskig" om någon som är i tjockaste laget?
Förstår inte varför det är marknadsföring av osunda ideal att sälja kläder i små storlekar men inte att sälja kläder i stora storlekar under etiketter som "big is beautiful" och "X-LLLnt" och allt vad det heter. Det är väl ändå att marknadsföra osundhet?
Det sundaste är ändå i slutändan att tycka om och bejaka sig själv, sån som man är skapt. Tjock eller smal.
Läs artikeln på: http://www.expressen.se/index.jsp?a=650611

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag håller helt med dig. Det är riktigt sjuka sjönhetsideal vi lever med!

fredag 1 september 2006 kl. 17:35:00 CEST  
Blogger Karin said...

Jaa, sjukt, och jag kan inte fatta varför de som försöker motverka det är så enkelriktade (bara, bara emot smalhet). De borde kämpa mer för att vidga synen på vad som är vackert i stället!
Fram för fler vackra starka förebilder i alla storlekar (från sjukt magra till riktigt runda).
Om jag får önska.

tisdag 5 september 2006 kl. 16:24:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

Jeg er helt enig. Var på Topshop i London forrige uke. "Petite" avdelingen er jo for lavere kvinner men ikke nødvendigvis tynne. De har jo en egen avdeling for høye kvinner også som de kaller "tall". Jeg forstår ikke problemet. Vi kommer i forskjellige størrelser og endelig er det noen som har forstått det.

onsdag 6 september 2006 kl. 22:05:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home